МОЗ планирует «лечить» украинцев от гриппа просроченным «Тамифлю»

МОЗ планирует «лечить» украинцев от гриппа просроченным «Тамифлю»

Остатки лекарственного средства «Тамифлю», который был закуплен в 2009 году на средства резервного фонда, МОЗ предлагает передать в регионы «на добровільній основі».

Так, заместитель министра здравоохранения Игорь Перегинец в докладной записке сообщает Александру Квиташвили:

Остаток лекарственного средства «Тамифлю» составляет 295 988,5 упаковки, из которых у 105 176 срок годности уже закончился, а у 2121 упаковки заканчивается 1.08.2016 г.

Несмотря на то, что Правила утилизации лекарственных средств не предусматривает их дальнейшее использование после завершения срока годности, Перегинец предлагает 105176 упаковок передать в регионы «на добровільній основі» и отмечает, что служебное расследование за данное нарушение функции Департамента финансово-ресурсного обеспечения не предусматривают, поэтому поручение министра с подконтрольного ему департамента просит снять.

МОЗ своеобразно «объяснил» сложившуюся ситуацию по просроченному препарату «Тамифлю»

У відповідь на інформацію, яка поширюється народним депутатом України І. Сисоєнко, Міністерство охорони здоров`я інформує про наступне.Доповідна записка, на яку посилається І. Сисоєнко на сторінці в соціальній мережі, є внутрішнім документом МОЗ України, носить інформативний характер і не є розпорядчим документом. На даний момент усі упаковки «Таміфлю» з невідповідним терміном придатності залишаються на складах ДП «Укрвакцина». Міністерство охорони здоров`я України відповідально ставиться до здоров`я українців, тому на початку року звернулося за гуманітарною допомогою і отримало від Литовського Уряду 2 443 упаковки антивірусного препарату «Таміфлю» та 32 645 препарату «Реленца» для специфічної терапії проти грипу.
Звертаємо увагу на некоректність тлумачення внутрішньої кореспонденції МОЗ України, неприпустимість втручання в роботу Міністерства та хибного тлумачення специфічної інформації не спеціалістами, що впливає на ухвалення рішень всередині Міністерства, формує нездорову атмосферу навколо державної інституції та ставить під сумнів наміри Міністерства забезпечити пацієнтів в повній мірі якісними ліками.

Прес-служба МОЗ України

«Відповідальне ставлення до здоров’я українців» «спеціалісти» Минздрава нам хотели показать не словом, а делом, судя по докладной Перегинца. Радует, что благодаря гражданской позиции депутатов, у которых осталась совесть «усі упаковки «Таміфлю» з невідповідним терміном придатності залишаються на складах ДП «Укрвакцина».

Лента новостей
Вступай: