Гірше в економіці позаду, але 2016 рік буде складним - Абромавичус

Гірше в економіці позаду, але 2016 рік буде складним - Абромавичус

Економічна ситуація в Україні стабілізується, але 2016 рік буде для економіки України важким, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

"Після поїздки в Давос особисто я налаштований оптимістично. Світова економіка буде рости швидше ніж в 2015 році - 3,6% порівняно 3,1%. Але мінливість на сировинних ринках, політична нестабільність залишиться високою і буде безпосередньо впливати на макроекономічні показники зокрема . Все це дає високий рівень невизначеності ", - сказав Айварас Абромавичус.

За його словами, спільними зусиллями парламенту, Нацбанку і уряду вдалося стабілізувати макроекономічну ситуацію, і в другому півріччі 2015 року "вдалося побачити перші проблиски зростання" економіки.

Міністр зазначив, що найкращим прикладом стабілізації ситуації є скасування тимчасової імпортного мита на два місяці раніше передбаченого терміну. "Це хороший сигнал для бізнесу, що ситуація стабілізується і нормалізується. Найгірші макроекономічні показники позаду", - пояснив Абромавичус

Він також зазначив, що найбільшими перешкодами для економічного зростання є корупція, повна недовіра до судової системи, фіскальної службі, відсутність захисту прав власності й обмеження Нацбанку, спрямовані на економічну стабілізацію, але такі, що стримують приплив інвестицій.

Лента новостей
Вступай: