Глава соцмережі Facebook за день збагатився на $6 мільярдів

Глава соцмережі Facebook за день збагатився на $6 мільярдів

Марк Цукерберг за один день піднявся на два пункти в рейтингу найбагатших людей планети за версією Bloomberg і посів у ньому шосту позицію. Його статок різко збільшився на 6,2 мільярда доларів після публікації звітності компанії, повідомляє агентство.

Bloomberg оцінив активи засновника Facebook в 47,6 млрд дол. У рейтингу Цукерберг обійшов співвласників Koch Industries Чарльза і Девіда Кохів, які раніше займали шосту і сьому сходинки.

Згідно з рейтингом, багатшими за Цукерберга виявилися п'ятеро: засновник Microsoft Білл Гейтс, засновник Inditex Амансіо Ортега, американський інвестор Уоррен Баффет, глава Amazon Джефф Безос і підприємець Карлос Слім. За рік вартість активів останнього, за оцінкою Bloomberg, знизилася на 4,5 мільярда доларів.

Цукерберг став одним із тих 20 найбагатших людей планети, яким у 2016 році вдалося збільшити вартість своїх активів.

Загальний статок 400 найбагатших людей планети на сьогоднішній день становить 3,7 трлн дол., у травні 2015 року він налічував 4,3 трлн дол.

Соцмережа опублікувала фінансові результати за 2015 рік 27 січня. Відповідно до звітності, прибуток Facebook за весь рік зросла на 25 відсотків — з 2,94 млрд до 3,69 млрд дол. Найбільш швидкими темпами виручка компанії зросла в останній квартал року, збільшившись на 52 відсотки. Після оприлюднення звітності ціна акцій Facebook Inc. на Нью-Йоркській фондовій біржі зросла на 14 відсотків.

Нагадаємо, Facebook за рік збільшив чистий прибуток удвічі.

Лента новостей
Вступай: