30.10.2019 16:16

Особливості спецодягу для поліцейських

До одягу поліцейських висуваються жорсткі вимоги. Атестовані співробітники МВС не можуть ходити на службу в чому їм заманеться. Їм слід носити спеціальну форму – однострій, вимоги до якого прописані в Постанові Кабінету Міністрів «Про однострій поліцейських». МВС розробило і ввело в дію спеціальні «Правила носіння однострою поліцейських», згідно з якими їм слід одягатися. Ці правила досить жорсткі і включають різні випадки – повсякденне носіння, парадні виходи. Співробітникам, які не перебувають на службі (працюють в органах МВС за вільним наймом) носити однострій заборонено. Якщо співробітник буде помічений у такому одязі або викладе відповідне фото в соцмережі, йому загрожує адміністративна відповідальність.

Оскільки умови роботи поліцейського часто і близько не схожі на «тепличні» умови офісів, комбінезони, напівкомбінезони, костюми, теплі светри, куртки та інші речі, які відносяться до однострою, шиються за спеціальними лекалами. У цьому одязі повинно бути зручно бігати, присідати, виконувати фізичну роботу. Зразки однострою можна подивитися на сайті компанії «Торнадо» або інших постачальників, які мають право працювати з органами МВС (постачають моделі, характеристики яких повністю відповідають вимогам Постанови «Про однострій поліцейських») і можуть брати участь у тендерах.

Такі самі вимоги пред'являються до спецвзуття. Більшість типів черевиків забезпечуються антибактеріальними і ортопедичними устілками, амортизуючими накладками на гомілки, мембранами, берцями з м'яким верхнім кантом, щоб у них було зручно ходити, бігати, стояти тривалий час.

Яким спецодягом можна користуватися поліцейським?

На додаток до однострою при необхідності поліцейські можуть носити звичайний спецодяг – жилети з світлоповертаючими смугами, водонепроникні костюми, розвантажувальні поясні, системи з підсумками і розвантажувальними жилетами. Зразки такого спецодягу можна подивитися на https://tornado.kiev.ua/ua/spetsodezhda. У порівнянні з аналогами, які використовуються на виробничих підприємствах, до поліцейських жилетів і водонепроникних костюмів пред'являється більше вимог.

  • Спеціальні жилети шиються з сітчастого трикотажу, пофарбованого в яскраво-лимонний колір. На жилети нашиваються світлоповертаючі смуги завширшки 5 см. Ці смуги розташовуються на поличках і на спинці. Для виготовлення центральної і бокових застібок використовується текстильна стрічка типу «велькро».
  • Розвантажувальні жилети шиються з особливо жорсткого апресованого сітчастого трикотажу чорного кольору. По центру вони застібаються на «блискавки» і 3 застібки типу «фастекс». На полички і спинку нашиваються горизонтальні смуги з синтетичної тасьми. При цьому строчки прокладаються перпендикулярно до цих смуг. На спинці знаходиться внутрішня кишеня. Полички і спинка з'єднуються тканою тасьмою, плечові зрізи – текстильною синтетичною тасьмою з пряжками. Плечові зрізи також комплектуються підсилюючими накладками. До розвантажувального жилету додається тактичний триточковий ремінь. Детальніше про цей тип обмундирування можна дізнатися у менеджерів «Tornado».
  • Водонепроникні плащі-накидки типу А шиються з синтетичної тканини. Водовідштовхувальні властивості надає їм полімерне плівкове покриття або напилення. Колір – чорний або хакі. Плащі-накидки застібаються на центральну потаємну застібку, яка складається з 5 ґудзиків і петель. Вони мають відкладний комір і капюшон. У складеному вигляді їх зберігають у чохлах прямокутної форми, які застібаються на «блискавку». Такі чохли можна носити в руках (є ручка), на ремені (є хомутики) або підвішувати за спеціальну петлю.
Лента новостей
Вступай: