Стало відомо, коли КС дасть роз'яснення щодо змін в Конституцію

Стало відомо, коли КС дасть роз'яснення щодо змін в Конституцію

Конституційний суд (КС) 29 січня розгляне справу за конституційним зверненням 51 народного депутата щодо офіційного тлумачення положення "на наступній сесії Верховної Ради", яке міститься у статті 155 Конституції України. Слухання буде проходити в письмовій формі.

Про це повідомила прес-служба Конституційного суду.

У статті 155 Конституції йдеться про те, що "законопроект про внесення змін до Конституції України, крім розділу I "Загальні засади", розділу III "Вибори. Референдум" і розділу XIII "Внесення змін до Конституції України", попередньо схвалений більшістю від конституційного складу Верховної Ради України, вважається прийнятим, якщо на наступній черговій сесії Верховної Ради України за нього проголосувало не менш як дві третини від конституційного складу Верховної Ради України.

Раніше 51 народний депутат звернувся до Конституційного суду з проханням розтлумачити, коли ухвалювати зміни до Основного закону в частині децентралізації.

Депутати кажуть, що можуть не встигнути ухвалити зміни на нинішній сесії, яка закінчується 2 лютого. Цікавляться, чи є законна можливість перенести голосування на наступну сесію.

Лента новостей
Вступай: