ГПУ не передавала справу екс-міністра АПК М.Присяжнюка до НАБУ

ГПУ не передавала справу екс-міністра АПК М.Присяжнюка до НАБУ

Генеральна прокуратура України не передавала до Національного антикорупційного бюро кримінальні провадження щодо колишнього міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка.

"Кримінальні провадження щодо М.Присяжнюка у зв’язку з прийняттям Закону України "Про внесення зміни до Кримінального процесуального кодексу України щодо кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими органів прокуратури" до Національного антикорупційного бюро України не направлялися", - зазначили у прокуратурі.

У той же час у ГПУ поінформували, що управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 9 липня 2015 року за підозрою М.Присяжнюка у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою з групою осіб в особливо великих розмірах. Мова йде про кошти Аграрного фонду. Цей злочин кваліфіковано за ч.5 ст.191 ККУ.

За інформацією прокуратури, матеріали цього кримінального провадження виділені з матеріалів досудового розслідування від 21 листопада 2012 року, у якому також розслідуються обставини вчинення М.Присяжнюком кримінальних правопорушень.

Як повідомили у ГПУ, обвинувальні акти стосовно екс-міністра агрополітики до суду не направлялися.

Крім того, додали у відомстві, місце перебування М.Присяжнюка не встановлено.

Нагадаємо, 7 квітня 2014 року колишнього міністра аграрної політики та продовольства Миколу Присяжнюка оголосили у міждержавний розшук.

Генпрокуратура підозрює екс-високопосадовця у заволодінні коштами Аграрного фонду у сумі майже 540 млн грн, що були виділені державою для закупівлі об’єктів державного цінового регулювання цукру-піску.

У березні 2014 року співробітники ГУБОЗ МВС України спільно з Генеральною прокуратурою під час обшуків вилучили у М.Присяжнюка 286 тис. дол., 659 тис. грн, кілька наручних годинників відомих світових брендів.

Лента новостей
Вступай: