Політолог дав прогноз, як завершиться сесія Ради

Політолог дав прогноз, як завершиться сесія Ради

Третя сесія парламенту завершиться без розгляду змін до Конституції щодо децентралізації. Про це у коментарі сказав політолог Віктор Таран.

"Це буде останній сесійний тиждень у січні. І депутати матимуть можливість підтягнути хвости і доробити те, що не встигли. У першу чергу повинні доголосувати закон про електронні закупівлі, внести зміни у Податковий кодекс. Також повинні проголосувати за законопроект по електронним деклараціям. Щоб почати цю процедуру для чиновників. Шанси є . Законопроектів загалом назбиралось багато", - сказав він.

Експерт прогнозує, що сесія завершиться "тихо і мирно", а жодних скандалів, заяв, демаршів і блокувань не буде.

За словами політолога, децентралізацію відкладуть на наступну сесію.

"Вони у будь-якому випадку будуть це питання переносити, тому що голосів немає. А так як працює наш Конституційний суд, то рішення буде швидким і на користь Адміністрації президента. Конституційний суд виконує функції не трактування Конституції, а обслуговування інтересів. Він ніколи не був незалежний і завжди обслуговував тих, хто був на Банковій. Чи це був Ющенко, чи Кучма, чи зараз Порошенко", - зауважив він.

На думку експерта, вся політична боротьба перенесеться на наступну сесію.

"Це зміни до Конституції, переформатування уряду, можливе переформатування коаліції. Бо зараз йде мова, що можливо Ляшко повернеться в коаліцію в обмін на посаду міністра екології і додаткові бонуси. Наприклад, віце-прем'єра", - розповів Таран.

Нагадаємо, раніше депутати продовжили сесію до 2 лютого, аби розглянути зміни до Конституції щодо децентралізації. Наступного тижня засідання Верховної Ради розпочинаються з вівторка, 26 січня.

Лента новостей
Вступай: