Порошенко має намір звільнити Авакова – Якубін

Порошенко має намір звільнити Авакова – Якубін

Політолог Олексій Якубін вважає, що у Петра Порошенка є бажання звільнити Арсена Авакова з поста міністра МВС і таким чином розірвати його «тісний зв'язок» з Арсенієм Яценюком.

Скандал із зникненням досьє чиновників часів Януковича з сайту Інтерполу відбувається на тлі кризи втрати довіри до глави МВС Арсена Авакова, вважає політолог Олексій Якубін.

«Інтерполу з часом набридає слухати порожні заяви українських правоохоронців. Скандал зі зняттям досьє чиновників часів Януковича з сайту Інтерполу відбувається на тлі кризи довіри до Авакова. Швидше за все, у президента є бажання зняти його з поста міністра МВС. З боку президента є бажання розбити зв'язок між Яценюком і Аваковим, звільнивши останнього», - заявив Якубін.

З офіційного сайту Інтерполу зникли сторінки екс-прем'єра України Миколи Азарова, екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, бізнесмена Сергія Курченка і колишнього депутата Юрія Іванющенка.

Раніше політичний експерт Вадим Карасьов заявив в ефірі радіостанції Голос Столиці, що початку процеса розпаду парламентської коаліції можна очікувати в 2016 році.

Серед керівництва країни існує політичний консенсус про те, що дострокові вибори до ВР відбудуться не раніше червня 2016 року, проте через свою неефективності нинішня Рада може бути розпущена і раніше, заявив в ефірі радіостанції Голос Столиці політолог Микола Спірідонов.

Лента новостей
Вступай: