У Рівному продовжили карантин: ситуація напружена

У Рівному продовжили карантин: ситуація напружена

Сьогодні під час оперативного засідання комісії з питань ТЕБ на НС м. Рівного обговорюють ситуацію щодо захворювання на грип та ГРВІ у Рівному.

- Ситуація стабільно напружена. Тижневе захворювання у Рівному становить 1555 випадків на 100 тисяч населення , поріг, що допускається - 900 тисяч. Перевищили поріг на 72 %. Встановлено, що на грип та ГРВІ захворіло 3856 чоловік , дітей - 2005, школярів - 447 , тобто це 22, 3 %. Всього 368 осіб було госпіталізовано. Наразі було доставлено 113 зразків на дослідження вірусу грипу групи А1, а також H1N1. Кількість захворювань на грип вище порогу набагато. Ми пропонуємо продовжити карантин ще на тиждень, - повідомила тимчасово виконувач обов`язків начальника Рівненського МУ ГУ ДСЕС у Рівненській області Ірина Бондарчук.

- Високий рівень звернень. 161 особі з грипом та ГРВІ. З пневмонією - 114 чоловік. Рішення прийнято до 14. 00 год, що допоможе полегшити роботи екстенної та невідкладної допомоги, - зазначила начальник управління охорони здоров`я Вікторія Покоєвчук.

Як зазначила Вікторія Покоєвчук, препаратів та ліжок у медичних закладах у достатній кількості.

Засідання комісії підтримали пропозицію продовжити карантин у Рівному ще на тиждень, тобто до 29 січня.

Лента новостей
Вступай: