25.12.2017 22:19

Охоронні системи: як вони працюють

Щорічно в Україні зростає кількість крадіжок, про що свідчать статистичні дані правоохоронних органів. Тому українці все більше цікавляться сучасними охоронними системами. Зараз найбільш ефективним засобом забезпечення безпеки є охоронна сигналізація та системи відеоспостереження. Охоронна сигналізація в Києві – одна з найбільш популярних пропозицій на ринку охоронних послуг.

Виділяють два основні види охоронної сигналізації:

  • автономна;
  • підключена до пульта централізованого спостереження.

Автономна сигналізація надсилає повідомлення про порушення безпосередньо власнику приміщення та вмикає сигнал тривоги. Дуже часто це працює, гучна сирена здатна відлякнути зловмисників.

Більш ефективною є система централізованої охорони. У даному випадку сигнал передається не тільки господарю, але і охоронній фірмі, яка забезпечує безпеку даного об’єкту. В квартирі встановлюється комплекс датчиків, які спрацьовують при відхиленні заданих показників (рух, тепло і т. д.). В разі проникнення спрацює датчик, система передасть сигнал на пульт охоронної компанії. Як правило, група швидкого реагування прибуває на об’єкт за 3-5 хвилин. Якщо об’єкт знаходиться за містом, цей час може збільшитися до 10-15 хвилин.

Охоронна сигналізація включає, як мінімум, датчики руху та відкриття вікон. Останні необхідно обов’язково встановлювати в квартирах, розташованих на нижніх та верхніх поверхах багатоповерхових будинків. У разі несанкціонованого відчинення вінка, датчик негайно спрацює, а сигнал надійде на пульт охорони. Датчики можуть відрізнятися принцом дії. Наприклад, можна використовувати лазерні датчики або інфрачервоні. Перші фіксують рух променями лазеру, а другі -реагують на будь-які об’єкти, які випромінюють теплову енергію.

Одна з ключових особливостей, якою вигідно відрізняється охоронна сигналізація - ціна. При дуже високій ефективності вартість таких систем є ледь не найнижчою, у порівнянні з іншими засобами забезпечення безпеки. Однак кінцева вартість може досить сильно варіюватися, в залежності від обраних датчиків, функцій та інших параметрів системи сигналізації. Найпростіша, а відповідно і найдешевша сигналізація, передбачає фіксацію проникнення через вікна та двері, а також контроль переміщення в самому помешканні. До даної системи також можна додати датчики, які будуть фіксувати витік води та газу, загорання і задимлення.

Сигналізація може бути дротовою та бездротовою. У кожної є свої переваги та недоліки. Більшою надійністю та простотою в обслуговуванні відрізняється дротова. Але для її встановлення необхідна прокладка кабелів, що не завжди доцільно, особливо у вже відремонтованих приміщеннях. Дріт забезпечує кращу передачу сигналу. Також вартість такої системи нижче, у порівнянні з бездротовою. Але, злодій може легко пошкодити кабель.

Бездротова сигналізація не потребує прокладення дротів, працює від вмонтованих акумуляторів, може встановлюватися практично в будь-яких місцях. Легко підключається до смартфону чи комп’ютеру для моніторингу.

Сигнал від системи сигналізації передається через телефонну лінію, GSM канал або інтернет. Найбільш ефективними є сигналізації, в яких комбінуються різні канали передачі даних.

Лента новостей
Вступай: