Українців можуть змусити утеплювати свої будинки

Українців можуть змусити утеплювати свої будинки

Найближчим часом у Верховній Раді України очікується розгляд проекту Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк під час робочої наради членів ГС «Асоціація управителів житла» у режимі відео-конференції.

Особлива увага приділяється питанню термомодернізації та термосанації житлових будинків в Україні.

«Повинен бути комплексний підхід – недостатньо лише замінити вікна та встановити лічильники. Необхідно також робити модернізацію тієї котельні, яка обслуговує будинок. Йдеться як про повне утеплення будинків, так і про заміну теплотрас, старого обладнання, встановлення приладів обліку тощо», – наголосив Едуард Кругляк.

В реалізації цих заходів повинні бути задіяні як держава, так і комунальні підприємства, обслуговуючі компанії і самі мешканці таких будинків.

«У нас сьогодні управителями житлового фонду є комунальні і приватні ЖЕКи, ОСББ, керуючі компанії. Є відповідні державні програми, відбувається пільгове кредитування на тепломодернізуючі та енергоефективні заходи. Роботи дуже багато і до неї мають долучитися усі – від конкретного мешканця до проектної організації», – додав заступник Міністра.

Лента новостей
Вступай: