Віталій Кличко: «Ми відкриємо оновлений легкоатлетичний манеж у травні наступного року»

Віталій Кличко: «Ми відкриємо оновлений легкоатлетичний манеж у травні наступного року»

Мер разом із главами районів подивилися, як триває реконструкція легкоатлетичного манежу.

Оновлений легкоатлетичний манеж Київської міської школи вищої спортивної майстерності планують відкрити у травні наступного року. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції столичних спортивних об’єктів.

Мер разом із главами районів подивилися, як триває реконструкція легкоатлетичного манежу.

«Манеж побудований у 1979 році. І був уже застарілий і морально, і фізично. У 90-х і на початку двохтисячних років тут було все що завгодно – тільки не було спорту. Сьогодні тут тренуються спортсмени, але належних умов тут немає. Зараз ми робимо реконструкцію за сучасними стандартами і це буде гарний і пристосований для занять спортом легкоатлетичний манеж», – зазначив Віталій Кличко.

Київський міський голова зауважив, що на манежі відбуваються тренування з легкої атлетики, фехтування, сучасного п’ятиборства, академічного веслування, боксу, греко-римської боротьби, велоспорту (шосе, маунтенбайк), біатлону тощо. Тут тренуються майже півтори сотні спортсменів, серед яких олімпійські чемпіони, чемпіони світу та Європи.

Також Віталій Кличко оглянув зелену зону поблизу озера Тельбін, і дав завдання очільнику району наступної весни облаштувати тут сучасний гарний парк – із освітленням, лендскейпінгом, щоби він не поступався парку «Наталка», який відкрили цього року на Оболоні.

Також мер Києва відвідав стадіон університету імені Бориса Грінченка, де був здійснений капітальний ремонт спортивного майданчика університетського коледжу. Після реконструкції тут облаштували футбольне поле зі штучним покриттям, баскетбольний і волейбольний майданчики, бігові доріжки, тренажерний майданчик, ями для стрибків у довжину, зробили освітлення та встановили глядацькі трибуни.

«Ми оновлюємо спортивні об’єкти у Києві, щоб і діти, і молодь, і дорослі займалися спортом у сучасних комфортних умовах. Цього року ми збільшили фінансування фізичної культури і спорту на понад 100 мільйонів гривень. На спорт у бюджеті міста передбачено понад 400 мільйонів гривень. І наше завдання як столичної влади – більше уваги приділяти розвитку спорту, створювати належні умови і доступність спортивних комплексів і шкіл для усіх охочих. І ми це робимо», – зауважив Віталій Кличко.

Він зазначив, що у Києві працює 90 дитячо-юнацьких спортивних шкіл (із яких 60 – комунальної власності), де займається понад 34 тисяч дітей. Три школи працюють із дітьми з інвалідністю.

«Цього року ми відкрили оновлений Київський велотрек, який уже став улюбленим місцем для всіх велосипедистів. Наступного року плануємо зробити реконструкцію стадіону «Старт», який ми відстояли разом із громадськістю і зараз його повертаємо до комунальної власності. Ми і надалі вкладатимемо кошти у розвиток спорту. При такому спортивному мері Київ має бути спортивним містом», – підкреслив Віталій Кличко.

Тэги: Киев, Кличко, манеж

Источник

Лента новостей
Вступай: