На Київщині на хабарі у сумі майже 4 млн грн затримано трьох податківців

На Київщині на хабарі у сумі майже 4 млн грн затримано трьох податківців

Працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками внутрішньої безпеки ДФС України та Головного управління боротьби з організованою злочинністю у сфері корупції СБ України затримано двох працівників Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м. Києві та начальника відділу Солом’янського ГУ ДФС у м. Києві за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди у сумі майже 4 млн гривень.

Вказані кошти зловмисники вимагали та отримали від директора підприємства за позитивне вирішення питання щодо бюджетного відшкодування податку на додану вартість у сумі 14 млн грн.

Під час передачі неправомірної вигоди у сумі 3 млн 800 тис грн затримано трьох податківців. Втім, один з них вчиняв спротив при затриманні співробітникам правоохоронних органів, намагаючись втекти на автівці та створивши при цьому ряд ДТП.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою втсановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває.

Лента новостей
Вступай: