Ахіллесова п’ята української армії

Ахіллесова п’ята української армії

БТР без зв’язку – це мішень, купа металобрухту, разом з усім складом, який в ньому перебує. Так військовослужбовці пояснюють необхідність на війні засобів зв’язку. І саме тому ми зверталися до вас з проханням допомогти придбати хлопцям нові радіостанції.

Військові називають зв’язок "ахіллесовою п’ятою" нашої армії, адже до тепер використовуються радянські рації, які значно гірші за сучасні. Бійці порівнюють їх з тим, що можна просто перегукуватися з ворогом – так легко вони прослуховуються.

Але завдяки вам 59 бригада, яку формують батальйони, що пройшли Гранітне, Старогнатівку, Спартак, Новотроїцьке, отримали чотири сучасні радіостанції. Хлопці розповідають, що коли сформували бригаду, навіть радянських рацій не було у необхідній кількості. А деяким з батальйонів не дали їх зовсім.

Вони дуже дякують волонтерам та неодноразово наголошують, що рації мають дуже велике значення і вони вже працюють на передовій.Тепер для патрулювання передньої зони та для забезпечення надійного зв’язку між підрозділами, наші воїни використовують рації з кодовим зв’язком. Ефір у таких радіостанціях закритий, а це означає, що противник не має змоги їх прослуховувати.

Зв’язок на війні – це один з найвирішвльніших факторів перемоги.

А нам залишається й надалі допомагати армії ставати непереможною. Тому, вдячні всім, завдяки кому сучасні рації опинилися на передових позиціях у руках тих, кому вони необхідні, та працюємо далі, бо є заради чого.

Лента новостей
Вступай: