Як шахраї заробляють у соціальних мережах

Як шахраї заробляють у соціальних мережах

CМІ розповідають про новий вид афери – злом акаунта та розсилання від його імені прохання перерахувати гроші на карточку. Інший варіант, більш легкий з технічного погляду – шахраї створюють акаунт-клон своєї жертви, тобто, вони копіюють пости та профіль і додавляються до його друзів. Наївні користувачі соціальних мереж думають, що їхній френд раптово видалився, і додають клона в друзі. Далі – повторюється перший варіант.

- Шахраї просять надіслати їм невеликі суми, оскільки розраховують, що людина не буде звертатися до правоохоронних органів через декількох десятків гривень. Але, навіть якщо афериста затримають, то, як він вважає, відбувся лише невеликою штрафом , - розпові прес-секретар головного управління Національної поліції Київській області Микола Жукович.

Власники тваринки, яка загубилась через необачність можуть стати жертвою вже іншого виду шахрайства. Люди розміщують на дошках об’яв прохання повернути собаку чи котика за винагороду. Їм дзвонять аферисти, кажуть, що знайшовся їхній улюбленець та просять перерахувати гроші в якості передоплати.

Лента новостей
Вступай: