На Тернопільщині реставрують унікальний палац

На Тернопільщині реставрують унікальний палац

На Тернопільщині триває реставрація палацу графа Бадені у смт.Коропець Монастириського району.

«Ще у 2014 році на містобудівній раді при управлінні містобудування та архітектури Тернопільської облдержадміністрації було вирішено розробити комплекс першочергових заходів щодо припинення руйнування конструкції даху та провести герметизацію покриття палацу», - повідомили у прес-службі обласної ради.

У 2015 році з обласного бюджету було профінансовано перший етап протиаварійних та невідкладних реставраційних робіт.

У обласні раді запевняють, що ці роботи продовжаться й у цьому році.

«Передбачається у лютому цього року продовжити фінансування протиаварійних робіт, щоб завершити їх до літа. На другому етапі планується провести реставрацію даху головної зали палацу Бадені», - йдеться в повідомленні.

Наступним етапом стане розроблення у 2016 році проекту комплексної реставрації палацу та парку, що прилягає до нього, з метою відновлення цілісного палацово-паркового комплексу унікальної пам’ятки історії та культури.

Палац Бадені в Коропці збудовано у 1906 році в стилі віденського ренессансу з розкішними бароковими ліпними геральдичними атрибутами.

Палац повстав двоповерховим, прикрашений трьома ризалітами та фігурним дахом. До нашого часу збереглася овальна бальна зала на першому поверсі палацу. Поруч з королівською залою знаходилися їдальня, бібліотека та каплиця. З іншого боку тягнулися житлові приміщення. Другий поверх складався з житлових приміщень. В Першу світову війну в 1914–1920 роках палац було сильно пошкоджено та пограбовано.

Лента новостей
Вступай: