У 2016 році Україна отримає безвізовий режим з ЄС

У 2016 році Україна отримає безвізовий режим з ЄС

Єврокомісія озвучила схвалення проведеної політики в Україні щодо лібералізації візового режиму. Всі технічні та законодавчі вимоги були виконані в повному обсязі. Україна подала заяву на безвізовий режим ще в 2008 році. І тільки в цьому році Єврокомісія позитивно оцінила дії українського уряду і більше не виставляла додаткових вимог, вказавши, що вже в поточному році цілком можливо проведення повної лібералізації візового режиму. Таким чином, вже з кінця 2016 року або, в крайньому випадку, початку 2017 українці зможуть їздити до ЄС без оформлення віз.

Проте, Єврокомісія чекає від України повного виконання деяких зобов'язань, щоб почати в першому кварталі 2016 законодавчий процес щодо скасування візового режиму для українських громадян. «Щодо України: деякі зобов'язання, взяті президентом і прем'єр-міністром, повинні бути виконані. Але ми очікуємо, що дуже скоро отримаємо доповідь про це, зробимо необхідні оцінки, і в першому кварталі представимо наші пропозиції щодо візової лібералізації», - пояснив ситуацію єврокомісар Йоханнес Хан перед засіданням Ради ЄС.

Президент Литви Далі Грибаускайте зазначила зі свого боку, що Україна цілком готова для скасування віз та спрощення перетину кордонів з країнами Євросоюзу. За її словами, це мало статися незабаром, хоча мало хто в це вірив і досі існують думки і побоювання, що Україна до цього поки ще не готова. Відкриття кордонів означає, що велика кількість людей просто хлине до Європи на підробіток і країна залишиться без робочої сили.

І все ж, як відзначають в уряді, безвізовий режим з ЄС не означає, що українцям так легко буде потрапити за кордон. Мінімальні процедури по дозволу виїзду залишаться - це страховка, квитки, бронь і в деяких випадках заповнення спеціальних форм та iн.

Лента новостей
Вступай: