Як робити покупки в інтернет-магазинах так, щоб не натрапити на шахраїв і не втратити свої гроші?

Як робити покупки в інтернет-магазинах так, щоб не натрапити на шахраїв і не втратити свої гроші?

Якщо ви зберігаєте на рахунку чималі кошти, то для того, щоб убезпечити їх, ви можете поставити інтернет-ліміт — суму, більше за яку ви не зможете витратити зі своєї картки протягом календарного місяця (з 1-го числа одного місяця до 1-го числа наступного). Система блокуватиме розрахунки, які перевищують вказану вами суму — таким чином можна як захищатися від шахраїв, так і економити, розпланувавши свої витрати.

До прикладу, якщо ви встановите ліміт розміром 2 тисячі гривень і одразу здійсните покупку на 1600 гривень, до кінця поточного місяця ви зможете використати ще 400 гривень. Якщо потрібно буде терміново скасувати обмеження, ліміт на розрахунки можна деактивувати або підвищити його суму, зайшовши у свій акаунт — внесені зміни запрацюють менш ніж за годину, зазвичай через 5—10 хвилин.

• Для розрахунків можна оформити окрему картку — це може бути віртуальна інтернет-картка, на яку ви будете переводити кошти тільки тоді, коли збираєтесь щось купити. Таким чином, номер та дані своєї основної картки, на якій ви зберігаєте гроші, ви ніде не зазначаєте. Віртуальну інтернет-картку можна поповнювати напряму через термінали, а відкрита вона може бути у зручній для вас валюті — гривні або доларах.

• Під час розрахунків в інтернеті від вас вимагатимуть вказати номер картки, строк її дії та CVV2-код — останні 3 цифри номеру, вказаного на зворотній стороні карти.

• Звертайте увагу на те, чи заслуговує на довіру сайт, на якому ви робите оплату. Деякі шахрайські сайти маскуються під відомі великі інтернет-магазини або сервіси.

Вдалих вам покупок!

Лента новостей
Вступай: