Рейтинг партії Ангели Меркель обвалився до мінімуму з 2013 року

Рейтинг партії Ангели Меркель обвалився до мінімуму з 2013 року

У ФРН зростає рейтинг євроскептиків із партії "Альтернатива для Німеччини"
Німецькі соціологічні служби заявили про рекордне падіння рейтингу правоцентристського блоку Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС), який очолює канцлер ФРН Ангела Меркель.

За останні місяці підтримка політики консерваторів знизилася в німецькому суспільстві на 2,5% - до 32,5%.

Це найгірший результат з моменту виборів у бундестаг 2013 року, коли правоцентристська коаліція набрала 33,8%.

Водночас, виріс рейтинг правих євроскептиків із партії "Альтернатива для Німеччини" (АДГ), який сягнув 12,5%. Для порівняння, у 2013 році АДГ набрала лише 4,7% голосів і не змогла пройти до парламенту.

Як зазначає видання, рейтинг Меркель почав спадати після початку європейської міграційної кризи. Згідно з опитуваннями, 40% жителів Німеччини, які є нащадками мігрантів, вважають, що ФРН повинна приймати менше біженців. З ними згідні 45% корінних жителів і 24% самих мігрантів.

Нагадаємо, що Ангела Меркель заявила, що законодавство щодо біженців, які вчинили злочин, треба зробити жорсткішим.

6 січня сотні людей вийшли на вулиці Кельну, протестуючи проти серії сексуальних нападів і грабежів, здійснених бандами вихідців із Близького Сходу і Північної Африки у новорічну ніч. Схожі напади були здійснені в Гамбурзі та Штутгарті, а також у багатьох інших країнах Європи.

Більшість тих, що протестували у Кельні, становили жінки. У декого в руках були плакати з вимогами до канцлера Німеччини Ангели Меркель вжити необхідних заходів.

Міністр з питань економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер нещодавно повідомив, що до Європи можуть прибути мільйони біженців.

Лента новостей
Вступай: