ЄС може висунути Україні нові умови щодо безвізового режиму – експерт

ЄС може висунути Україні нові умови щодо безвізового режиму – експерт

Україні важливо вчасно виконати всі свої зобов'язання, оскільки будь-яке затягування на тлі міграційної кризи в Європі може призвести до появи нових умов щодо скасування візового режиму, розповів експерт з міжнародних питань Володимир Гушулей.

Австрійська влада обмежує дію Шенгенського договору і вводить посилену перевірку всіх, хто в'їжджають в країну, заявив канцлер Австрії Вернер Файманн.

За його словами, якщо ЄС не в змозі захистити свої зовнішні кордони, то дія Шенгену в цілому ставиться під питання.

На тлі міграційного кризи Україні важливо вчасно завершити всі взяті на себе зобов'язання перед ЄС, розповів в ефірі радіостанції Голос Столиці експерт з міжнародних питань Володимир Гушулей.

«Міграційна криза прямо не пов'язана з візовими процесами в Україні. Тобто ми продовжуємо чекати позитивного рішення Ради ЄС щодо скасування віз. Для України важливо вчасно зробити всі кроки, пов'язані з боротьбою з корупцією. Будь-яке затягування на тлі міграційної кризи може привести до появи нових умов щодо України», - прокоментував Гушулей.

Нагадаємо, Петро Порошенко доручив МВС та іншим держорганам впровадити концепцію інтегрованого управління кордонами. Це необхідно для введення в майбутньому безвізового режиму з ЄС. В одночас експерт з міжнародних питань Сергій Слободчук зазначив, що Україна зараз повною мірою не контролює свої кордони як на Сході, так і на Заході.

При цьому політолог-міжнародник, екс-директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин вважає, що безвізовий режим з ЄС з самого початку був політичним блефом. Про це експерт заявив в ефірі радіостанції Голос Столиці.

Лента новостей
Вступай: