Євросоюз змінить порядок санкцій проти Януковича

Євросоюз змінить порядок санкцій проти Януковича

Лідери ЄС провели перше засідання у Брюсселі, де обговорювалися санкції проти біглого екс-президента України та його спільників.

Розмова проходила за зачиненими дверима, і журналістів на зустріч не допустили. Про це поінформували посилаючись на Комітет постійних представників країн ЄС. Напередодні відбулися перші переговори щодо санкцій, введених після анексії Криму, а також проти «команди» Януковича.

За словами джерела, в санкційний список були внесені деякі зміни. Через кілька днів відбудеться повторне засідання, оскільки дія обмежень проти колишнього глави українського закінчується через два місяці, і за цей час необхідно прийняти нове рішення. В Євросоюзі планують оприлюднити прийняте рішення не пізніше кінця лютого. Раніше західні джерела повідомляли про те, що ЄС планує скасувати обмеження проти Януковича і його соратників. Якщо санкції будуть скасовані, Янукович отримає доступ до своїх активів, а також буде знято заборону на в'їзд у країни Євросоюзу. Перші санкції проти Януковича вступили в силу в березні 2014 року.

Лента новостей
Вступай: