М'ясо по 150 грн і останні вантажні автомобілі. Третій день Крим живе в повній блокаді

М'ясо по 150 грн і останні вантажні автомобілі. Третій день Крим живе в повній блокаді

16 січня набула чинності офіційна заборона на торгівлю між материковою Україною і окупованим Кримом. Скільки коштують продукти на півострові та кого і з якими товарами пропускають туди, вивчало НВ
Маленька перемога кримських татар

Вже два дні діє офіційна заборона на торгівлю материкової України з анексованим Кримом. Відповідна постанова Кабміну набула чинності 16 січня. Цей документ тимчасово забороняє постачання на півострів товарів, робіт і послуг під усіма митними режимами. Винятки – особисті речі кримчан і гуманітарна допомога. Також можна перевозити товари, загальна сума яких в еквіваленті становить не більше 10 тисяч гривень на людину, а вага не перевищує 50 кг

Те, що продовольча блокада нарешті переросла в законодавчу площину, можна вважати перемогою, коментує НВ кримський бізнесмен Ленур Іслямов. Він – один з організаторів і координаторів блокади Криму, яку власними силами ще 20 вересня запустили українські і кримськотатарські активісти.

“Останнім часом було багато автомобілів з вантажами, які намагалися, поки не набуде чинності ця постанова, завантажити Крим продуктами. Нам доводилося робити дуже багато ротацій, оскільки холодно: вітер, мороз. Але витримали, і зараз можемо дозволити собі трохи розслабитися", - розповідає Іслямов.

За його словами, після того, як постанова нарешті набула чинності, позиції на блокпостах послабили. Людей відправили додому, дали можливість відпочити. Але спостерігати за ситуацією все одно продовжують. Машини, які намагаються проїхати, не пропускаються – постанова Кабміну діє.

“Тепер за порушення цієї постанови передбачено кримінальне покарання. Ми розуміємо, що держава спитає. Багато разів подумає контрабандист або той, хто хотів провезти, а чи потрібно йому це", - додає Іслямов.

Лента новостей
Вступай: