Суд дозволив прокуратурі обшукати офіс Google у Києві

Суд дозволив прокуратурі обшукати офіс Google у Києві

Печерський районний суд м.Києва надав слідчому Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури тимчасовий доступ до інформації та документів компанії Google, розміщених на YouTube. Про це йдеться у відповідній ухвалі суду від 10 грудня 2015 року, інформує vhoru.com.ua.

Досудовим розслідуванням встановлено, що п'ятого грудня невстановлені особи без дозволу прокурора і слідчого опублікували дані досудового розслідування з ознаками злочинів. Вони розмістили сайті antikor.com.ua публікацію під назвою "Як заступник міністра МВС ... домовлявся про відкати на мільйони гривень" і два відеоролика, які містять відомості про обставини скоєних карних злочинів.

"Надати старшому слідчому в ОВС Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Богомолову О. С., слідчим слідчої групи та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42015000000002699, тимчасовий доступ до інформації та документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до інформації, якою володіє компанія Google, (представництво якої знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Сагайдачного, 25-Б) та розміщена на сайті "Ютубе" (https://www.youtube.com)", - йдеться у тексті ухвали № 757/46790/15-к.

Слідчі також встановили, що сайтом youtube.com "управляє компанія Google, офіс якої в Україні знаходиться за адресою: р .. Київ, вул. Сагайдачного, 25-Б".

Зокрема це стосується з якого IP адресу, хосту електронної пошти на сервер сайту Youtube, надійшли файли з відеозаписами, інформації щодо ідентифікації особи (повні анкетні дані особи, його електрону адресу, яка використовується для обміну інформацією із зазначенням IP адресу та хосту), що розмістила на Youtube файли з відеозаписами"; безпосередньо файли з відеозаписами, які завантажені користувачем; повні анкетні дані користувача сайту Youtube, з якого IP адресу та хосту відбувалась реєстрація), на інтернет сторінці якого розміщені файли з відеозаписами.

Лента новостей
Вступай: