Непотрібна довідка: в Україні спрощено оформлення закордонного паспорта

Непотрібна довідка: в Україні спрощено оформлення закордонного паспорта

Для отримання закордонного паспорта більше не потрібно пред’являти довідку про відсутність судимості. Про це журналістам газети «20 хвилин» розповів головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю у Житомирській області Анатолій Шнайдер, информирует vhoru.com.ua.

- Оформлення закордонного паспорта відтепер спрощено. Міграційна служба вже не перевірятиме чи є у громадянина обмеження на виїзд з України, чи немає, – сказав Анатолій Шнайдер.

Даному рішенню спряли відповідні зміни до законодавства. Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» змінено статтю 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України».

За словами Анатолія Шнайцдера вартість оформлення закордонного паспорта за 30 календарних днів без електронного чіпа складає 495 гривень 47 копійок, а за 10 календарних днів коштує 752 гривень 62 копійки. Якщо громадянин захоче оформити паспорт з електронним чіпом за 30 календарних днів, то така послуга обійдеться в 561 гривню 47 копійок, а за 10 календарних днів – у 818 гривень 62 копійки.

Лента новостей
Вступай: