Справа топ-менеджера Нафтогазу Пасішника пішла до суду

Справа топ-менеджера Нафтогазу Пасішника пішла до суду

До суду скерований обвинувальний акт щодо впливу виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника на екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Про це повідомила речниця НАБУ Світлана Оліфіра.

"24 лютого детективи зареєстрували окреме кримінальне провадження, виокремлене за заявою Айвараса Абромавичуса за ч. 1 ст. 344 ККУ. Щодо факту здійснення незаконного впливу Андрієм Пасішником на Айвараса Абромавичуса з метою зайняття посади заступника міністра. 9 березня Пасішнику повідомили про підозру. Із 28 березня йому та його адвокатам надали доступ до матеріалів досудового розслідування для ознайомлення. Після ознайомлення обвинувальний акт, затверджений антикорупційним прокурором, був скерований до суду", - повідомила Оліфіра.

Вона додала, що протягом 5 днів суд призначить підготовче судове засідання. Тоді буде узгоджена дата першого судового засідання у цій справі.

"Андрій Пасішник з'являвся на допити до НАБУ. У нас не виникало проблем із його явкою", - додала прес-секретар антикорупційного бюро.

Оліфіра уточнила, що досудове розслідування незаконного впливу на міністра Абромавичуса з боку окремих народних депутатів ще триває.

Лента новостей
Вступай: