Україна знаходиться у пріоритеті для Папи Римського - посол

Україна знаходиться у пріоритеті для Папи Римського - посол

Посол Ватикану в Україні архієпископ Клаудіо Ґуджеротті під час передачі вірчих грамот Президенту України Петру Порошенко сказав, що Україна є пріоритетом для Папи Римського, а також вони обговорили питання з підготовкою підготовкою візиту в Україну Папи Римського Франциска, передає vhoru.com.ua.

"Президент акцентував увагу Посла Ватикану на необхідності активізації роботи міжнародних правозахисних організацій у напрямку захисту прав людини в Криму. В свою чергу архієпископ Клаудіо Ґуджеротті відзначив, що увага Святого Престолу привернута до України, та наголосив, що наша країна є пріоритетом для Папи Римського. Співрозмовники також обговорили питання, пов’язані з підготовкою візиту в Україну Папи Римського Франциска", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Глава держави висловив щиру вдячність за активне сприяння Святого Престолу в консолідації зусиль міжнародної спільноти, спрямованих на відновлення миру та стабільності в Україні. Він також подякував за гуманітарну допомогу, яка надавалася протягом 2014–2015 років по лінії "Карітас" для внутрішньо переміщених осіб та постраждалих переселенців.

Лента новостей
Вступай: