"Хрещатик" навмисно довели до банкрутства - екс-голова банку

Банк "Хрещатик" був доведений до неплатоспроможності в результаті навмисної атаки.

Про це в інтерв'ю заявив екс-голова правління банку Дмитро Гриджук.

"Після 18 березня було помітно поступове зменшення коштів комунальних підприємств, тобто відкриття рахунків в інших банках таких великих КП, як"Київпастранс","Київський метрополітен","Житлоінвестбуд-УКБ", ГІОЦ, закриття зарплатних проектів та ін. Всього до кінця березня було втрачено ресурсів в межах 120 млн грн, що було на той момент ще некритично. Але з 31 березня почалася серйозна інформаційна атака на банк. Таким чином, вже з 1 квітня ми не зі своєї вини перестали приймати навіть комунальні платежі. Проблеми почали наростати, як снігова куля ", - сказав Гриджук

За словами банкіра, атака на банк була скоординованою.

"Скоординованість процесів, як і наявність явних свідчень того, що відносно банку була проведена інформаційна атака, дійсно змушують припустити про навмисність того, що відбувається", - зазначив Гриджук.

Екс-глава "Хрещатика" спростував заяви деяких представників НБУ, зазначивши, що і менеджмент, і акціонери виконували необхідні зусилля для порятунку банку.

Нагадаємо, 5 квітня збанкрутував банк "Хрещатик", 25% якого належало Київській міській раді. 98,7% вкладників - 304 тис.осіб - повернуть гроші, тому що розмір їх внесків не перевищував гарантовану державою суму 200 тис. грн. Крім того, "Хрещатик" обслуговував і соціальний проект "Картка киянина", який переводять в Ощадбанк.

Лента новостей
Вступай: