Суд відмовився переглядати запобіжний захід для колишнього міністра свободівця І.Швайки

Суд відмовився переглядати запобіжний захід для колишнього міністра свободівця І.Швайки

Печерський районний суд Києва відхилив клопотання адвокатів екс-міністра агрополітики, свободівця Ігоря Швайки щодо зміни йому запобіжного заходу, передає vhoru.com.ua.

“Суд відхилив клопотання щодо зміни запобіжного заходу. Він залишається під заставою”, — повідомила прес-служба ВО “Свободи” в офіційному Twitter.

Нагадаємо, 10 вересня Печерський райсуд столиці застосував до екс-міністра аграрної політики та продовольства від ВО “Свобода” І.Швайки, підозрюваного у масових заворушеннях під ВР 31 серпня, запобіжний захід у вигляді поруки народних депутатів.

Однак 30 вересня Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського райсуду про взяття на поруки І.Швайки і постановив нове, яким обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту і як альтернативу визначив заставу у сумі 1,2 млн грн.

Екс-нардеп від ВО “Свобода” О.Мирний вніс заставу за І.Швайку.

23 грудня Печерський районний суд міста Києва задовольнив прокурорське клопотання і продовжив строк дії запобіжного заходу у вигляді арешту із можливістю внесення застави для екс-міністра агрополітики Ігоря Швайки до 23 лютого.
Як повідомляв УНН, 31 серпня Верховна Рада ухвалила у першому читанні президентський законопроект про зміни до Конституції у частині децентралізації. В цей час відбулися заворушення біля стін парламенту, були кинуті димові шашки, вибухові пакети і бойова граната у бік правоохоронців. У результаті вибуху пізніше загинуло четверо військовослужбовців Національної гвардії і понад 140 правоохоронців отримали поранення.

Лента новостей
Вступай: