На доларах буде портрет борця з рабством

На доларах буде портрет борця з рабством

Афро-американська активістка Гаррієт Табмен, яка виступала проти рабства, буде зображена на нових 20-доларових банкнотах, повідомило міністерство фінансів США.

Минулого року мінфін США заявив, що планує замінити портрет політика Александера Гамільтона на 10-доларових банкнотах. Однак ініціативу прибрати з грошей одного із засновників американської фінансової системи сприйняли негативно. Зате з портретом сьомого президента США Ендрю Джексона на двадцятці, за якого відбувалося масове знищення індіанців, американці погодилися розлучитися.

Планується внести зміни й у дизайн 10-ти ти 5-ти доларових банкнот. На 10 доларах збережеться портрет Александера Гамільтона, а на звороті банкноти будуть лідери руху за права жінок. На п'ятидоларовій банкноті будуть лідери руху за громадянські права.

Останніми жінками на американських грошах були колишня перша леді Марта Вашингтон - зображена на срібному сертифікаті в один долар (1891-1896 роки), та корінна американка Покахонтас - зображена на груповому портреті на купюрі в 20 доларів (1865-1869 роки).

Лента новостей
Вступай: