Порошенко виступає за розробку законодавства у сфері деофшоризації

Порошенко виступає за розробку законодавства у сфері деофшоризації

Президент Петро Порошенко виступає за розробку законодавства у сфері деофшоризації.

Про це він наголосив під час робочої наради з представниками уряду, парламенту та фіскальних органів, повідомляє прес-служба глави держави.

"Міністерство фінансів України і Державна фіскальна служба України мають зробити необхідні кроки для забезпечення підписання і ратифікації відповідної угоди, яка забезпечить доступ українським органам влади до рахунків українських резидентів в закордонних банках", - повідомляє прес-служба.

Наступним кроком, за словами Порошенка, має бути забезпечено надходження податків в Україну від діяльності компаній, незалежно від того, зареєстровані вони в Україні чи за її межами, якщо вони прямо чи опосередковано належить українському резидентові. Президент також наголосив на необхідності надання комісії з питань цінних паперів та фондового ринку можливості отримувати необхідний обсяг інформації для запобігання використанню механізму для уникнення оподаткування.

Нагадаємо, 3 квітня міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував результати масштабного розслідування про ухиляння від сплати податків за допомогою офшорних компаній 12 нинішніх і колишніх відомих політиків, понад 120 бізнесменів і 29 багатих бізнесменів з рейтингу журналу Forbes.

Лента новостей
Вступай: