Порошенко спробує "утилізувати" партію Яценюка - політолог

Порошенко спробує

Петро Порошенко спробує "утилізувати" у власних інтересах "Народний фронт". Буде переманювати у БПП народних депутатів. Так раніше зробив із партією "Удар" Кличка.

Про це у коментарі сказав політолог Костянтин Матвієнко.

"Припускаю, що на сьогодні Петро Олексійович спробує утилізувати у власних інтересах партію Яценюка "Народний фронт". Якщо людина в "Народному Фронті" - рейтинг нульовий. Прийшла в БПП і користується рейтингом партії в межах 6-7 відсотків. Це теж мало, але щось. "НФ" не підлягає реанімації. Не зважаючи на те, що коаліція тримається на них", - говорить Матвієнко.

За словами експерта, колишній прем'єр-міністр затягував зі звільненням "бо думав, що пронесе".

"Арсеній Яценюк поставив себе у багатозначне становище. Із звільненням тягнув, бо розраховував - не відбудеться. Думав, що Порошенку не вдасться створити коаліцію без нього. Тому міг виставляти умови свого прем'єрства", - вважає політолог.

Щоб відновити рейтинг, Арсеній Петрович буде створювати власний політичний проект. І плануватиме вийти на наступні вибори, переконаний Матвієнко.

"Зрозуміло, що Арсеній Петрович буде створювати власний політичний проект. І братиме участь у виборах. Але все, що можна було поганого, він зробив для українського суспільства. Нехай його прихильники не брешуть, що він фінансував українську армію. Це обов'язок уряду. Як і інші бюджетні призначення. Армія і українська оборона розвивалася всупереч діяльності уряду, а не завдяки. Яценюк абсолютно знищив суспільну повагу до себе діяльністю на посаді прем'єр-міністра", - каже політолог.

Нагадаємо, 10 квітня Арсеній Яценюк написав заяву на звільнення з посади прем'єр-міністра. 14 квітня його було офіційно звільнено постановою Верховної Ради.

Лента новостей
Вступай: