Кандидат на пост Генпрокурора брав участь у "розправі" над Тимошенко

Кандидат на пост Генпрокурора брав участь у

Сергій Горбатюк, якого лобіюють на посаду Генерального прокурора деякі парламентарі, був провідним слідчим у справі Тимошенко".

За інформацією видання, сьогоднішній кандидат у Генпрокурори був головним виконавцем справи проти Юлії Тимошенко відносно розтрати грошей, отриманих урядом від Японії в рамках виконання Кіотського протоколу. Саме Горбатюк проводив з Юлією Тимошенко тривалі допити, інколи тривалістю до 10 годин.

От як коментує цю ситуацію відомий журналіст Стас Речинський: "... Горбатюк вів справу Юлії Тимошенко і довів її до вироку. Зараз справа переглянута, вирок скасований. У такому разі, виходить, що Горбатюк так само, як і суддя Кіреєв були матеріально або ще якось мотивовані та вели політично обумовлену, замовлену кримінальну справу. Якщо ж ні, то чому вирок переглянутий?"

За даними видання, Сергій Горбатюк також проявив свій непрофесіоналізм, розслідуючи злочини, здійснені під час Революції гідності. На сьогоднішній день судом не винесено жодного звинувачувального вироку. Відомий журналіст Володимир Жваво констатує, що Горбатюк є висококваліфікованим слідчим, але він нездатний на організаційну роботу і навіть рівень начальника управління (не говорячи вже про посаду генпрокурора) не відповідає його управлінським здібностям.

Лента новостей
Вступай: