До бюджету надійшло 45 млн грн від малої приватизації

До бюджету надійшло 45 млн грн від малої приватизації

У 2015 році від малої приватизації до державного бюджету надійшло 45,5 млн грн, тоді як в 2014 році цей показник склав 23,5 млн грн.

Згідно з повідомленням Фонду державного майна (ФДМ), на 17% зросла кількість приватизованих об’єктів, якщо в 2014 році було продано 93 об’єкти, то в 2015 році – 109.

Причиною активізації малої приватизації в 2015 році фахівці Фонду називають низку вжитих ним заходів щодо вдосконалення процедури приватизації та посилення її прозорості.

«Нам вдалося запустити прозорий процес малої приватизації завдяки використанню нових технологій і підходів. Ми перевели всю малу приватизацію на електронні аукціони, підписавши меморандум про співпрацю з найбільш клієнтоорієнтованими товарними біржами. Ми пропонуємо до продажу на голландських аукціонах неліквідні об’єкти, які по 5-10 разів, роками не можуть знайти інвестора на класичних аукціонах», – заявив заступник голови ФДМ Андрій Гайдуцький.

Він зазначив, що в першому кварталі поточного року продано 35 державних об’єктів майже на 20 млн грн, що в 4,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Сподіваємося, що мала приватизація таким чином також стимулюватиме розвиток малого підприємництва в регіонах України», – додав заступник голови ФДМ.

Лента новостей
Вступай: