Високі тарифи зроблять олігархів ще багатшими

Високі тарифи зроблять олігархів ще багатшими

Підняття тарифу на електроенергію із 1 березня 2017 року стане суцільними головним болем для українців, адже вартість спожитої електроенергії зросте до колосальних 1,68 грн.

За даними директора дослідницького центру "Інститут міста" Олександра Сергієнко, українцям слід чекати на скасування потрійного тарифу на електроенергію, замість чого буде лише два тарифи на світло, внаслідок чого олігархи, у власності яких знаходяться більшість обленерго, колосально збільшать свої прибутки.

"Перше, що насторожує, залишаться дві ціни: при споживанні до 100 кВт∙год тариф складе 90 коп., а все, що понад, — 1,68 грн. Так-так, шановні, якщо до цього було три ціни — до 100, від 100 до 600 і більше 600 кВт∙год, то на кінцевому етапі залишиться тільки дві! Цим уряд як би стимулює народ до економії, однак ліміт у 100 кВт∙год не витримує ніякої критики.", - повідомив Сергієнко.

Також експерт нагадав, що за підсумками 2015 року українські домогосподарства підтвердили, що використовують в середньому до 300 кВт∙год, апріорі споживаючи більше, ніж передбачено нормами. На думку Сергієнко, нова ціна включає всі витрати олігархів, які викупили обленерго і хочуть на цьому збагатитися.

Лента новостей
Вступай: