Порошенко прокоментував попередні результати референдуму

Порошенко прокоментував попередні результати референдуму

Референдум у Нідерландах був організований з метою порушити єдність Європи. Його результати не зупинять Україну на шляху до євроінтеграції.

Так прокоментував попередні результати референдуму президент України Петро Порошенко.

"Хотів би всім нагадати, що справжня мета організаторів референдуму - це не є Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Це є атака на єдність Європи, атака на поширення європейських цінностей. Про це також свідчить та дискусія, яка була розгорнута напередодні референдуму", - упевнений глава держави.

Порошенко наголосив, що референдум був консультативним і тепер слово за владою Нідерландів.

"Впевнений, що стратегічно ця подія не є перешкодою на шляху України до Європи. Хочу відповідально заявити, що незважаючи на це, Україна продовжить втілювати в життя Угоду про асоціацію, забезпечить створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Євросоюзом, оскільки це - шлях до модернізації Української держави і зміцнення її незалежності", - зазначив президент.

Нагадаємо, у середу, 6 квітня, у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною. За попередніми результатами, він є легітимним, так як явка перевищила необхідний бар'єр і склала 32,2%. "Проти" угоди проголосували 61,1%, "за" - 38,1% виборців.

Лента новостей
Вступай: