Найєм: Результат референдуму в Нідерландах - вирок особисто Порошенкові

Найєм: Результат референдуму в Нідерландах - вирок особисто Порошенкові

Результат референдуму про ратифікацію угоди ЄС і України в Нідерландах стане ударом особисто по президенту України Петру Порошенку. Таку думку висловив депутат від партії "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"Незалежно від того, якою буде остаточна явка на референдумі в Нідерландах, його результат - це вирок особисто Петру Порошенку. Ні країні, ні війні, ні жителям Нідерландів. Це вирок президенту країни, який, маючи всі повноваження, протягом двох років системно і наполегливо між минулим і майбутнім вибирав минуле, який усупереч крикам людей і своїм же декларованим гаслам вибирав у партнери "еліту" та олігархів, а не громадянське суспільство і нове покоління ", - написав депутат на своїй сторінці в Facebook.

Найєм зазначив, що в кінцевому підсумку оцінку Україні дають не європейські лідери, а пересічні громадяни, для яких країна асоціюється "не з полум'яними виступами і вигаданими KPI, а з передовицями світової преси, які фіксують реальність, а не плани, наміри і мрії".

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах відбувся референдум щодо асоціації України і Європейського Союзу.

Згідно з попередніми даними, за підсумками підрахунку 99,8% голосів явка становила 32,1%, тобто перевищила бар'єр в 30%, який має бути подолано, щоб голосування було визнано таким, що відбулося. Проти угоди проголосували 61,1% виборців, за - 38,1%.

Референдум має консультативний характер, його результати не є обов'язковими для виконання урядом Нідерландів. Однак політики визнають, що волевиявлення голландців може вплинути на політичну позицію щодо України в країнах ЄС.

Лента новостей
Вступай: