ГПУ взялася за екс-віце-прем'єра від "радикалів"

ГПУ взялася за екс-віце-прем'єра від

Головне слідче управління Генпрокуратури розслідує кримінальне провадження щодо колишнього віце-прем'єра Валерія Вощевського.

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду міста Києва від 22 березня.

Клопотання було зареєстроване 6 серпня 2015 року "за фактом порушення під час будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель".

За інформацією слідства, у 2011 році Вощевський вніс до статутного фонду ТОВ "Житлобудінвест" 11,90 млн гривень і не задекларував це. Пізніше, використовуючи службове становище, посадовець із грубим порушенням будівельних норм здійснював будівництво житлових будинків, що становить небезпеку для життя та здоров'я громадян.

Слідчий просив про призначення позапланової перевірки документів ТОВ "Житлобудінвест", кінцевим бенефіціарним власником якого є Вощевський.

"Будучи одноосібним власником ТОВ "Житлобудінвест" та особисто беручи участь у керівництві товариством, використовуючи службове становище, з грубим порушенням державних будівельних норм здійснював діяльність щодо будівництва житлових будинків у місті Києві, що становить небезпеку для життя та здоров'я громадян", - йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада відправила у відставку представника Радикальної партії Валерія Вощевського з поста віце-прем'єр-міністра.

Лента новостей
Вступай: