Проти "діамантових" прокурорів зібрали 23 томи доказів

Проти

Сторона обвинувачення представила суду 23 томи доказів у справі підозрюваних у хабарництві колишнього заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Наразі у Голосіївському райсуді Києва проходить засідання у справі "діамантових прокурорів". Сторона захисту заявила, що прокуратура має впорядкувати ці документи. Там нібито містяться не лише докази, а є й інформативні документи.

Прокуратура сенсу в такій процедурі не бачить, оскільки суд буде вивчати всі документи та має надати їм оцінку.

Колегія суддів, порадившись на місці, вирішила, що прокуратура має поінформувати суд, які документи в кожному з томів містяться. Наразі сторона обвинувачення оголошує зміст томів.

У ході засідання прокурор Яніс Сімонов поінформував суд, що у зв'язку зі змінами в ГПУ заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе вже не є процесуальним керівником в цій справі.

Нагадаємо, колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, першого екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та громадянина Валерія Гібаленка затримали на хабарі 5 липня.

Під час обшуків у Шапакіна вилучили $400 тис., у Корнійця - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова. Обом повідомлено про підозру в хабарництві.

21 березня почався судовий розгляд справи "діамантових" прокурорів по суті.

Лента новостей
Вступай: