Наступного пленарного тижня буде новий генпрокурор - Порошенко

Наступного пленарного тижня буде новий генпрокурор - Порошенко

Президент Петро Порошенко висловив упевненість, що кандидатура нового генпрокурора буде підтримана у парламенті наступного пленарного тижня.

Про це Порошенко заявив ввечері 3 квітня в інтерв'ю українським телеканалам і при цьому президент продемонстрував підписаний наказ про звільнення з посади Генпрокурора Віктора Шокіна.

"Я відкриваю необхідні консультації з парламентськими фракціями щодо кандидатури нового Генпрокурора, впевнений, що наступного пленарного тижня - не маємо затягувати - країна повинна отримати нового Генпрокурора. Наголошую, він має бути чесним і принциповим", - додав Порошенко.

Також президент висловив упевненість у тому, що новий генпрокурор "зможе забезпечити глибинне реформування прокуратури".

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала відставку Віктора Шокіна 29 березня. Перед цим Шокін звільнив свого заступника, реформатора Давида Сакварелідзе. Цьому передував тривалий конфлікт між обома чиновниками. Сакварелідзе стверджував, що Шокін, зокрема, перешкоджає розслідувати справу "діамантових прокурорів".

Лента новостей
Вступай: