Під загрозою закриття в Україні перебувають 24 банка

Під загрозою закриття в Україні перебувають 24 банка

Як повідомляють українські фінансові експерти, вже закінчився термін, протягом якого кредитні організації України мали можливість надати Національному банку інформацію про своїх реальних власників. У рішенні Нацбанку підкреслюється, що останнім днем, коли банки можуть подати пакети документів для розкриття своїх власників, було 31 березня. Пише ряд ЗМІ.

В прес-службі регулятора розповіли, що даний термін не був закріплений нормативними актами, проте його не раз озвучували представники НБУ.

Голова відділу Департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ Олександр Бевз повідомив: «Якщо до зазначеного терміну банки не погодять структуру власності, регулятор віднесе їх до категорії неплатоспроможних. Однак на цей процес знадобиться час. Тобто не варто очікувати, що на початку квітня з ринку виведуть всі банки, які не встигли розкрити структуру власності».
Варто зазначити, що на сьогоднішній день ще 24 банку не підтвердили своїх власників, а їх пакети документів перебувають на розгляді в Нацбанку.

Лента новостей
Вступай: