Затриманих кримських татар відпустили – представник Меджлісу

Затриманих кримських татар відпустили – представник Меджлісу

У затриманих 35 кримських татар в окупованому Криму взяли відбитки пальців і слину на ДНК, а потім відпустили. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

Їх вчора затримали на 4 години, взяли у всіх відбитки пальців, слину на ДНК, і відпустили... Ми зараз в Криму у такому стані, що навіть не цікавимося, причиною. Кожен день щось відбувається. Ця інформація навіть не отримала достатньо широкого розголосу і ми тільки тепер збираємо інформацію про те, що ж сталося. Це звичайне кафе, безалкогольне, серед відвідувачів були не тільки кримські татари", - заявив він.

За його словами, затримали просто випадкових відвідувачів.

"Серед затриманих людей – невідомо, чи є ті, хто займаються національним рухом", - додав він, уточнивши, що це швидше за все "акція залякування кримськотатарського народу".

"Десь півтора роки тому, на центральному ринку Сімферополя перед намазом було щось схоже... Велика кількість кримських татар, мусульман були затримані і потім всі були відпущені", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що у селі Піонерське Сімферопольського району озброєні люди в масках затримали 35 відвідувачів місцевого кафе "Багдад".

Лента новостей
Вступай: