Підприємствам і банкам дозволять домовитися про борги

Підприємствам і банкам дозволять домовитися про борги

Верховна Рада сьогодні прийняла в першому читанні законопроект № 3555 "Про фінансову реструктуризацію", яким вводиться механізм добровільної фінансової реструктуризації підприємств-боржників. Це дозволить вирішити проблему значної кількості проблемних кредитів, ризик банкрутств підприємств, у яких є тимчасові проблеми, але можливо відновити здорову економічну діяльність.

Без участі суду банки і підприємства можуть обговорити терміни, відсотки і суми боргів. Як зазначив заступник міністра фінансів Артем Шевальов, це допоможе зберегти існуючі та створити нові робочі місця і допоможе відновити кредитування економіки.

Документ входить в пакет законів, який необхідно прийняти в рамках програми співпраці України з МВФ. Він також передбачений комплексною програмою розвитку фінансового сектору України до 2020 року.

Законопроект розроблявся за технічної підтримки Евраопейского банку реконструкції та розвитку і Світового банку за активної участі Національного банку України та Міністерства фінансів.

Лента новостей
Вступай: