Арешт моєї квартири - розправа і особиста помста Шокіна - Касько

Арешт моєї квартири - розправа і особиста помста Шокіна - Касько

Екс-заступник генерального прокурора Віталій Касько звинувачує Віктора Шокіна у кримінальних переслідуваннях.

"Генпрокурор Віктор Шокін, якого я публічно звинуватив в покриванні корупції та саботажі реформи прокуратури, особисто ініціював та очолює моє кримінальне переслідування... Наскільки мені відомо, на сьогодні проти мене Шокін зініціював 5 кримінальних проваджень", - написав Касько у своєму блозі.

Він також нагадав, що вчора, 28 березня, на його квартиру було накладено арешт суддею Печерського суду Цокол. Касько пояснив, що у 2015 році він проходив люстраційну перевірку і на той час його квартира не викликала запитань у Шокіна.

"У 2015 році я успішно пройшов люстраційну перевірку, складовою якої є перевірка законності набуття майна. Довідка за результатами цієї перевірки була підписана Шокіним особисто. Проте, через вісім років з моменту надання даної квартири ГПУ і менш як через рік з моменту проходження люстрації, генеральний прокурор засумнівався в результатах перевірки та адекватності власних висновків", - пояснив Касько.

Касько заявив, що арешт його квартири сприймається ним особисто як помста та розправа генпрокурора.

"Це ще раз підтверджує особисті мотиви - бажання помсти та розправи, за якими генпрокурор розпочав кримінальні переслідування мене, Давида Сакварелідзе та наших колег", - заявив Касько.

Нагадаємо, 29 березня Верховна Рада ухвалила проект постанови №4122 про надання згоди на звільнення Президентом України Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

Лента новостей
Вступай: