Депутати хочуть заборонити продаж алкоголю вночі

Депутати хочуть заборонити продаж алкоголю вночі

Заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді Олексій Гончаренко пропонує заборонити продаж алкогольних напоїв з 22:00 до 08:00 в магазинах.

Про це йдеться в законопроекті №4306, зареєстрованому в Раді 25 березня.

Законопроектом забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вин столових в період з 22:00 до 8:00 (крім закладів ресторанного господарства), а в дні державних свят - з 18:00 до 8:00.

Також пропонується заборонити продаж алкоголю на об'єктах дорожнього сервісу, які є частиною міжнародних і національних автомобільних доріг загального користування (крім закладів ресторанного господарства, розташованих в приміщеннях таких об'єктів дорожнього сервісу) за межами населених пунктів.

Крім того, документ пропонує заборонити продаж алкоголю в закритих спортивних спорудах, (зараз дозволено продавати пиво у пластиковій тарі).

Нагадаємо, в липні 2014 року Міністерство доходів і зборів пропонувало Раді заборонити продаж алкоголю і сигарет у кіосках, внісши зміни до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів".

Лента новостей
Вступай: