У НАБУ передали заяву на Гонтареву через злочинну змову з Януковичем і Курченком

У НАБУ передали заяву на Гонтареву через злочинну змову з Януковичем і Курченком

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева була співучасницею злочинних схем Олександра Януковича і власника "Брокбізнесбанку" Сергія Курченка.

Відповідне звернення у Національне антикорупційне бюро передав Єгор Фірсов.

За його інформацією, Гонтарева була головою ради директорів компанії "Інвестиційний капітал Україна", яка на початку 2014 року брала участь у розкраданні коштів з "Аграрного фонду" в сумі більш ніж 2 млрд грн.

ГПУ встановила, що в лютому 2014 року "Брокбізнесбанк" викупив у "Аграрного фонду" облігації внутрішньої держпозики на суму 2 млрд грн за рахунок отриманого 13 лютого від Нацбанку рефінансування. Надалі "Аграрний фонд" всупереч статуту і без дозволу Мінагрополітики розмістив ці кошти на депозитному рахунку вже на той час неплатоспроможного "Брокбізнесбанку".

За інформацією прокуратури, ці кошти службові особи банку витратили на свій розсуд, "на погашення зобов'язань банку, зокрема фіктивно створених, свідомо знаючи про неможливість повернути депозит". Посередником угоди, в результаті якої були викрадені держкошти, виступала компанія "Інвестиційний капітал України".

Гонтарева не могла не розуміти, що угода є корупційною, зауважує Фірсов.

"Є підозри, що мала місце злочинна змова і власні інтереси глави ради директорів ТОВ "Інвестиційний капітал Україна" Валерії Гонтаревої з посадовими особами АТ "Брокбізнесбанк", ПАТ "Аграрний фонд" Сергієм Курченком і Олександром і Віктором Януковичами", - пише Фірсов.

Він вимагає провести повторне розслідування розкрадання коштів щодо цієї справи.

Лента новостей
Вступай: