Ляшко презентував план виходу України з кризи

Ляшко презентував план виходу України з кризи

Ключовим для розв'язання глибокої кризи в Україні є радикальна зміна економічної політики, а не зміна прем'єра чи уряду, - переконаний лідер РПЛ Олег Ляшко.

За його словами, Радикальна партія виробила Антикризовий економічний план і пропонує покласти його в основу діяльності нового уряду і коаліції.

"Якщо інші політики не спроможні - у нас є команда, здатна реалізувати цей амбітний план і вивести Україну з кризи", - наголосив головний радикал.

До "плану Ляшка", зокрема, входить розробка комплексної програми соціально-економічного розвитку (2016 рік), яка передбачатиме перехід до економічного зростання на рівні 7-10% на рік із одночасним підвищенням рівня життя громадян. З метою забезпеченням інституційної спроможності переходу країни від занепаду й "проїдання" до інвестиційного розвитку, структурної модернізації та стимулювання економіки радикали пропонують створити систему державних інститутів та механізмів розвитку економіки, серед них - експортно-кредитне агентство, державний банк відбудови і розвитку, індустріальні парки, агентство підтримки малого бізнесу та інші.

"Прискорення економічного розвитку планується досягти через цілеспрямований "розігрів економіки", вплив на динаміку ВВП через усі його складові – інвестиційний попит, приватний та державний споживчий попит, експорт та імпорт – з налаштуванням усіх важелів економічної політики на режим модернізації", - йдеться у документі.

Серед іншого, радикали пропонують встановлення дієвих податкових, митних, тарифних, регуляторних та інших інвестиційних стимулів для залучення масштабних приватних інвестицій в реальний сектор економіки (у т.ч. податкові канікули для малого бізнесу; вигідні для вітчизняних виробників мита; звільнення реінвестованого прибутку від оподаткування; індустріальні парки з готовою інфраструктурою і податковими стимулами; додаткові гарантії інвесторам в рамках державно-приватного партнерства та ін.).

Також у документі йдеться про необхідність підвищити роль держави як інвестора, здатного тимчасово замінити приватного інвестора в економіці до відновлення довіри до останнього.

Одним з основних пунктів "плану Ляшка" є стимулювання експорту українських виробників, в тому числі через ліквідацію регуляторних обмежень для експортерів, cпрощення процедур міжнародної торгівлі, державне страхування, гарантування та здешевлене кредитування експорту та ін.

Підвищити купівельну спроможність громадян радикали пропонують шляхом не номінального, а реального підвищення мінімальних соціальних стандартів у поєднанні зі зниженням податкового тиску й масштабною детінізацією економіки на фоні стимулювання виробництва.

Також в "плані Ляшка" йдеться про запровадження щоквартального публічного звітування керівництва місцевих органів самоврядування та уряду прореалізацію програми соціально-економічного розвитку.

Лента новостей
Вступай: