Другого туру не буде: попередні підсумки виборів мера Кривого Рогу

Другого туру не буде: попередні підсумки виборів мера Кривого Рогу

209 406 жителів Кривого Рогу проголосували за кандидатуру Юрія Вілкула на посаду міського голови. Це становить 73,09% виборців.

Про це свідчать дані паралельного підрахунку протоколів з мокрими печатками, передає сайт міста.

Кандидат від "Самопомочі" Семен Семенченко отримав 30 777 голосів - 10,74%. На третьому місці - представник партії "Сила людей" Світлана Сова з результатом 4,6% (13 190 голосів).

На четвертому місці кандидат від партії "Укроп" Микола Колесник - 4,3% (12 315 голосів). На п'ятому - представник "Народного контролю" Ігор Левицький - 2,58% (7 405 виборців).

Таким чином позачергові вибори мера Кривого Рогу закінчилися в один тур.

Загалом явка склала 55,88% від загального числа виборців, що на 20% вище, ніж під час другого туру виборів міського голови 15 листопада 2016 року.

Як зазначив голова Комітету виборців України Олексій Кошель, мінімум на 25% явку наростили штучно. Він наголосив, що довезення виборців на дільниці розцінюється як непрямий підкуп.

"Учора в Кривому Розі здійснювали системну кампанію по довезенню виборців до дільниць.

Як і день голосування, так і виборчий процес не мають нічого спільного ні з законністю, ні зі стандартами про чесні демократичні вибори. Учорашні події та двомісячна кампанія - це кампанія за стандартами режиму Віктора Януковича. У мене враження, що ми повернулися у 2010 рік і отримали одну іх найбрудніших кампаній, яка стане репутаційним ударом для держави", - зазначив Кошель.

Лента новостей
Вступай: