Нардепи з Одеської області вимагають звільнити Сакварелідзе

Нардепи з Одеської області вимагають звільнити Сакварелідзе

Народні депутати, обрані від Одеської області, підтримали звернення керівників територіальних прокуратур України про звільнення Давіда Сакварелідзе із обійманої посади

Про це повідомляє ГПУ.

Вимога про звільнення Сакварелідзе міститься у листі нардепів до генпрокурора Віктора Шокіна. Підпис під листом поставили Дмитро Голубов та Олександр Урбанський (БПП), Євген Дейдей та Павло Унгурян ("Народний фронт"), Сергій Ківалов (позафракційний), Олександр Пресман,Василь Гуляєв та Дмитро Барвіненко (партія "Відродження").

Необхідність звільнення Сакварелідзе нардепи аргументують тим, що обіймаючи посаду прокурора Одеської області протягом півроку він нічого не зробив для зміцнення законності та правопорядку в області, розкриттю та розслідуванню злочинів.

"Все прокурорське надбання Сакварелідзе – це імпорт в область популізму, обману та артистизму. Будучи до кінця об'єктивними, слід відмітити дві речі, які йому дійсно вдалися, а саме: надшвидка адаптація до самих дорогих готелів, ресторанів та брендових бутиків; вірна служба у якості "місцевого посіпаки" чинному губернатору області Михайлу Саакашвлі на його не менш популістських заходах", - йдеться у листі.

Нагадаємо, керівники більшості обласних прокуратур підписали колективний лист до генпрокурора Віктора Шокіна, у якому висловили йому свою підтримку в конфлікті з Сакварелідзе.

Лента новостей
Вступай: