"Я точно не обіцяв виборцям розбудовувати мережу магазинів "Рошен" - Томенко про виключення з "БПП"

Микола Томенко прокоментував рішення закритого з'їзду партії "Блок Петра Порошенка" про позбавлення його депутатського мандата. Подія відбулася 25 березня.

"Мене, як політичного та громадського діяча й позапартійного, Порошенко запросив для участі у президентських та парламентських виборах, - написав Микола Томенко на своїй сторінці у Facebook. - Для визначення принципів діяльності ми підписали угоду про співпрацю у розробці української гуманітарної політики. Згодом були передвиборчі програми і обіцянки в контексті боротьби за європейські стандарти життя, український світ, відокремлення бізнесу від політики тощо. Що відбулося після виборів ви знаєте самі

Отож, популярно кажучи: я точно не обіцяв виборцям розбудовувати мережу фірмових магазинів "Рошен" від Києва до глухих карпатських сіл, і водночас закривати школи, лікарні, пту чи дитячо-спортивні заклади".

Політик зазначив, що був відповідальним, не пропускав засідань Верховної Ради, не голосував за законопроекти, яких не бачив і не читав.

"Я виступав проти авантютних і антиукраїнських змін до Конституції, антилюдського бюджету. Всі мої дії відповідають нашим передвиборчим обіцянкам", - додав Томенко.

Нагадаємо, закритий з'їзд партії "Блок Петра Порошенка" ухвалив рішення виключити та позбавити депутатських повноважень Миколу Томенка та Єгора Фірсова. Оскільки згідно зі статтею 81 Конституції України - вихід депутата з фракції сили, за списком якої він потрапив до парламенту, є підставою для позбавлення його повноважень.

Томенко не приховувах незгоди з діями керівництва фракції. Через що раніше вийшов з її складу.

Лента новостей
Вступай: