Шведський економіст: Уряд завдав "удару" по трьом олігархам в Україні

Шведський економіст: Уряд завдав

Про це повідомляє блогер Юрій Євенко.

Він зазначив, що серед найбільш яскравих тез Аслунда слід звернути увагу на наступні: економіст заявив, що Україна вже досягла неабиякого прогресу, але в дечому вона затримується; неправильно говорити, що нічого не робиться або реформи рухаються повільно, просто деякі реформи просуваються непогано, а деякі взагалі зупинилися.

Також, він звернув увагу, що було закрито 65 банків з 180, і це правильно, незважаючи на те, що їх господарі вважають інакше. Дефіцит бюджету скоротився до трохи більше 2%, і це величезне досягнення.

Уряд позбавив великих коштів олігархів Курченко, Фірташа і Коломойського – їм це точно не сподобалося.

Також, Аслунд заявив про серйозний успіх у сфері монетарної політики. Бізнесменам і населенню це не дуже подобається. Плаваючий курс призвів до девальвації, але головне, що, нарешті, збалансовані рахунки, а резерви України з нещасних 5 млрд. дол. зросли до 15,5 млрд. дол.

Звичайно, цього недостатньо. МВФ вимагає більшого. Але це помітний крок вперед, вважає Аслунд. Також, він позитивно відгукнувся про систему ПроЗорро, приватизацію, зміни в сільському господарстві, енергетичні реформи.

Лента новостей
Вступай: